Broj novih tvrtki u svijetu je u porastu. Međutim, to ne znači da će sve preživjeti jer osim porasta broja novootvorenih tvrtki, raste i broj tvrtki koje se zatvaraju. Iako postoji mnogo razloga zašto tvrtka propadne, jedan od važnijih može biti loša optimizacija sadržaja za tražilice. Ako pokrećete tvrtku prvi put, imamo nekoliko SEO preporuka o kojima treba voditi računa prilikom izrade Internet stranice.

Uzmite vremena da naučite SEO

Kad prvi put krenete u izradu Internet stranice ili zaposlite tvrtku za izradu Internet stranica da vam napravi stranicu za tvrtku, možda će vam netko reći da je optimizacija sadržaja za tražilice previše komplicirana da bi ju početnik shvatio. Činjenica je da je neke dijelove SEO optimizacije možda teže savladati. Međutim, ako uzmete vremena da savladate osnovne koncepte, to vam može samo pomoći kao poduzetniku. Naročito kad se radi o ključnim riječima i rangiranju Internet stranica.

Prvo naučite što ne smijete raditi

Mnogi poduzetnici u početku rade greške u SEO optimizaciji koje mogu jako štetiti njihovim Internet stranicama. U nekim slučajevima te greške je jako teško ispraviti kad ih Google primijeti. Naučite koje greške trebate izbjegavati kako bi izradili Internet stranicu od samog početka. Ovo je posebno važno kad je riječ o black hat SEO tehnikama. One jako štete vašoj Internet stranici čak i ako ih koristite nenamjerno.

SEO savjetiPotražite profesionalnu pomoć

Ovdje ne mislim na to da potražite pomoć psihijatra. Mnogi elementi nove Internet stranice će zahtijevati puno vremena prilikom pokretanja pa se nećete svaki dan moći posvetiti SEO optimizaciji. Ako vam je budžet malen, razmislite o tvrtki koja nudi više usluga u paketu (npr. izrada i smještaj Internet stranice te SEO optimizacija).

Pratite promjene Google-ovog algoritma

Google vrlo često radi promjene i ažuriranja svojih algoritama. Nekad te promjene mogu utjecati na to kako će vaša Internet stranica biti rangirana. Informiranjem o nadolazećim promjenama i primjenom na Internet stranici uvelike ćete podići optimizaciju sadržaja. Iako praćenje ovih promjena može zvučati zamorno i bespotrebno, imajte na umu da one mogu utjecati na to da na tražilicama budete vidljivi ili nevidljivi potencijalnim kupcima.

Isprobajte nove SEO tehnike

Postoje isprobane i dokazane SEO tehnike za koje se zna da pomažu u podizanju rangiranja Internet stranice. No to ne znači da ne trebate isprobavati nove tehnike. Ako neka druga tvrtka radi SEO optimizaciju sadržaja, pitajte ih je li neka nova ideja dobar izbor za vašu tvrtku. Uspjeh može ovisiti o trenutnom rangu vaše Internet stranice, naročito ako ste tek nedavno pokrenuli tvrtku.

Plivanje u SEO vodama za mladog poduzetnika može izgledati kao plivanje s morskim psima. Međutim ako poslušate ove savjete, to vam može pomoći podići šanse za uspjeh.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno podesiti u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori