Internet stranica služi kao digitalni izlog vaše tvrtke. Ako taj “izlog” nije privlačan, ne otvara se dovoljno brzo ili ako nema verziju za mobitele i tablete, posjetitelji će odlaziti. Mnogi vlasnici malih tvrtki oslanjaju se na to da će im Internet stranica stalno dovoditi nove klijente te educirati potencijalne klijente o proizvodima i uslugama koje tvrtka nudi. Međutim, kad je riječ o dizajniranju i razvijanju Internet stranice, većina tih vlasnika malih tvrtki misle da si ne mogu priuštiti stranicu kakvu ima neka velika tvrtka. Ali to nije istina. Zašto? Pa, upoznajte WordPress.

WordPress je besplatna platforma koja pokreće pozadinu Vaše Internet stranice. Još ga se naziva i sustav upravljanja sadržajem (engleski Content Management System – CMS) zbog toga što korisniku nudi mogućnost da lako izrađuje i organizira sve stranice i objave na Internet stranici.

7 razloga za WordPress1. Moći ćete početi Vašu Internet stranicu koristiti kao blog

Ako blog imate na drugoj Internet stranici ili još gore, ako uopće nemate blog, prebacivanjem na WordPress brzo ćete riješiti problem. Ne samo da se radi o softveru kojim je vrlo lako upravljati (dodavanje novih stranica i objava doslovno traje par sekundi) nego se radi o savršenoj platformi za pisanje bloga o vašoj maloj tvrtki.

Jednostavno podesite stranicu na vašoj Internet stranici. Nakon toga na nju možete početi dodavati nove objave. Blog je najbolji i najučinkovitiji način za dodavanje novog sadržaja Internet stranici čime možete klijente informirati o poslovanju tvrtke.

2. WordPress se konstantno ažurira i nadograđuje

Zbog automatskih ažuriranja možete biti sigurni u sigurnost Internet stranice. Dok neki drugi sustavi za upravljanje sadržajem mogu zahtijevati ručno traženje novih verzija, WordPress sav posao radi sam.

Možete biti bez brige i računati na to da će se WordPress automatski ažurirati, a ekipa koja ga održava stalno radi na poboljšanjima.

3. WordPress je otvorenog kôda (open source)

Otvoreni kôd znači da programeri iz cijelog svijeta može bez problema stvarati nove dodatke, teme i nadogradnje. Kako to pomaže vama? Sustav se konstantno poboljšava i postaje bolji, a nove verzije su potpuno besplatne. Prema tome, možete koristiti pogodnosti novih verzija bez da za njih morate platiti.

4. WordPress je optimiziran za tražilice (SEO)Wordpress SEO

Optimizacija za tražilice (search engine optimization – SEO) predstavlja ideju da bi stranica trebala biti prilagođena tražilicama poput Google-a i Yahoo-a. Dok bi za učenje o optimizaciji sadržaja za tražilice čovjek trebao potrošiti vremena i novaca, WordPress to čini umjesto korisnika. Postoje dodaci koji se mogu instalirati i na jednostavan način pokazuju korisniku što može napraviti kako bi sadržaj učinio boljim za tražilice.

5. WordPress nije početnik

Ovaj sustav za upravljanje sadržajem postoji već preko 10 godina. Iako je u početku zamišljen kao sustav koji će običnom korisniku omogućiti lako pokretanje vlastitog bloga, kroz godine se razvio u jedan od najpopularnijih CMS-ova.

Naravno, WordPress kao i svaki drugi CMS nije savršen. Međutim, tokom godina programeri su uspjeli riješiti sve greške na koje su naišli i razviti ga u bezvremenski CMS.

6. Većina web programera zna programirati za WordPress

Mnogo malih tvrtki zaposli web programera da im napravi Internet stranicu. On tada često napravi komplicirani sustav za upravljanje sadržajem kojega nitko drugi ne zna i ne može održavati. Sve je to u redu ako nikad više nećete mijenjati nešto na Internet stranici. Ali to je rijetko.

Jedan od razloga zašto je WordPress tako dobar je taj što vrlo mnogo web programera zna raditi u njemu. Kada se pojavi neki problem ili želite nešto promijeniti na Internet stranici (pa čak i promijeniti kompletan dizajn), većina web programera će znati to napraviti.

7. Koristeći WordPress ulazite u dobro društvo

Da, WordPress je CMS za svakoga. Ali njegove mogućnosti sežu puno dalje od osnovnih. Neke od najvećih tvrtki koriste ga za upravljanje sadržajem njihovih Internet stranica. Primjer su The New York TimesMashableTechCrunch i slično.

WordPress je odličan za male tvrtke jer posjeduje sve što vam je potrebno za kreiranje vizualno atraktivne, potpuno funkcionalne i prilagodljive Internet stranice. Osim toga, nudi beskrajne mogućnosti ukoliko u budućnosti posao i budžet naraste.

Zaključak

Bez obzira pokrećete li tek svoju tvrtku ili vaša mala tvrtka raste kao trava poslije kiše, svakako želite Internet stranicu koja raste zajedno s vama. S WordPress-om imate upravo to. Zato se nemojte pitati treba li vam Internet stranica. Radije razmislite o tome što očekujete od nje, a na nama je da vam napravimo upravo takvu stranicu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova stranica koristi kolačiće za bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta web stranici. Postavke kolačića možete dodatno podesiti u Vašem web pregledniku. Više informacija

Postavke kolačića na ovoj stranici su podešene na "dozvoli kolačiće" kako bi omogućili što bolje korisničko iskustvo, prilagodbu sadržaja i analize posjeta. Ukoliko nastavite koristiti web stranicu bez promjene postavki kolačića ili ako kliknete na "Prihvaćam" ispod teksta, tada se slažete s ovim.

Zatvori